Pijnbestrijding

Chi
Levens energie

Pijnbestrijding middels Acupunctuur

Acupunctuur en pijnbestrijding

Onderzoeken hebben bewezen dat acupunctuur zeer effectief kan zijn bij pijnbestrijding. Denk hierbij onder meer aan lage rugpijn, pijn in de nek en de schouders, het hoofd en bijvoorbeeld bij oorsuizen of eczeem klachten. Pijn fungeert als een natuurlijk waarschuwingssignaal van het lichaam naar de hersenen en heeft dus wel degelijk een functie. Echter loopt vrijwel niemand vrijwillig rond met pijn en dus zetten wij acupunctuur in om pijnklachten te behandelen.

Chinese acupunctuur om pijn te bestrijden

De Traditionele Chinese acupunctuur zeer is effectief bij het bestrijden van pijn. Deze vorm van acupunctuur stimuleert de aanmaak van lichaamseigen stoffen en verhoogt neurotransmitters als endorfine. Deze stimuleren het zelf helend vermogen van het lichaam en werken als pijnstillers en ontstekingsremmers.

Acupunctuur tegen rugpijn

Rugpijn ontstaat vanuit het zenuwstelsel en is dan ook zeer goed te behandelen met acupunctuur. In de acupunctuur gaan we uit van energieblokkades in bepaalde delen in het lichaam welke door behandeling met acupunctuur weer kunnen ontspannen en doorstromen. Hierdoor kunnen afvalstoffen weer goed worden afgevoerd en wordt de pijn minder.

Acupunctuur tegen nekpijn

Net als bij rugpijn is nekpijn vaak het gevolg van een verkeerde houding of een verkeerde beweging. Hierdoor ontstaat spanning in het lichaam die zorgt voor blokkades van energiestromingen. De nekspieren zijn zeer gevoelig en zorgen bij te veel spanning voor een grote druk in de nekwervels. Zowel acute nekpijn als chronische nekpijn als nekpijn als gevolg van een whiplash kan bestreden worden met acupunctuur.

PIJNBESTRIJDING
Pijnbestrijding middels acupunctuur
Goede Acupunctuur Pijnbestrijding en Verlichting